Meditace - mocný nástroj přeměny - seznam meditací

Meditace a duchovní praktiky jsou nástroje vnitřní přeměny člověka. Pomáhají nám poznat sebe samého, vnitřní svět ticha, v němž nalezneme svou vlastní pravou a ryzí podstatu, Zdroj obrovské moudrosti, Zdroj Lásky - svou Duši. Avalókitéšvarova mantra praví: "Om Mani padme Hum" - tedy v překladu "Klenot je ukrytý v lotosu." A skutečně - tím klenotem, jediným a pravým pokladem lidské bytosti na tomto světě je Duše uvnitř lotosového květu (jasný odkaz na prastarou techniku meditace Lotosový Květ) - duchovní částečka ze světa Boha, malá jiskřička věčnosti - božství uvnitř každého z nás. Není divu, že pokud je Duše nalezena, meditující s ní naváže kontakt a naučí se prostřednictvím ní pravdivě poznávat sebe a svět, začne nabývat skutečnou duchovní sílu, Moudrost, kterou bude více a více projevovat ve svém životě, ve svých myšlenkách, slovech a skutcích. Objevením tohoto pokladu, jeho pěstováním, velebením a zdokonalováním se z člověka začíná rodit Člověk. 

Meditace - mocný nástroj přeměny    

Říká se: "Bůh je v nás." A je to pravda. Jeho část je skutečně v nás, je celou dobu s námi. To ona Duše je důvodem, proč jsme tady na zemi v lidských tělech. Je totiž dáno, že jen v těle lidské bytosti lze dosáhnout nejvyšší realizace - přechodu do duchovního světa v podobě vyspělé duchovní bytosti. Tomuto přechodu se říká osvícení, osvobození duše ze zajetí matérie, vystoupení z kola znovuzrozování, spasení - odchod do světa Boha - tedy Domů. Meditace nejsou jedinými nástroji, které pomáhají na duchovní cestě. Jsou to rovněž modlitby, neustálá kontrola myšlenek, dobré skutky, dobrá slova, atd. To je však již téma na další článek. Díky nástrojům, své volbě a každodenní práci nad sebou samým máme šanci přejít ze stádia člověka do stádia vyspělé Duchovní Bytosti, a to již v tomto životě! Máme šanci vysvobodit svou Duši, jejímž jediným přáním je dostat se Domů, do duchovního světa. Jsme tu proto, abychom si vzpomněli - nalezli svou pravou duchovní podstatu, abychom realizovali "božství - světlo a lásku" uprostřed těch nejobtížnějších podmínek - v materiálním světě plném iluzí, materiálních lákadel, svodů, strachu, agresivity, egoismu... Meditace je tedy cesta dovnitř, cesta k objevení ryzího Já, jež je spojeno se samotným Bohem. Meditace a duchovní praktiky znali a praktikovali lidé ve všech pradávných kulturách (bohaté důkazy o duchovním životě předešlých kultur a civilizací naleznete v knize AllatRa - výživné čtení), stejně tak dobře je můžeme používat i my.

Meditace - mocný nástroj přeměny

Na stránce Znalosti osvobozují naleznete POUZE meditace a duchovní praktiky z jediného zdroje - knih A. Novych - AllatRa, Duchovní praktiky a meditace a Sensei ze Šambaly. Nenajdete tu žádné jiné.

Základní duchovní techniky - pro rozvinutí vnitřního vidění a soustředění pozornosti

Meditace Lotosový Květ - technika pro probuzení Duše

Meditace Ka - starodávná technika obnovy zdraví a sil

Meditace Džbán - očištění mysli od všeho negativního

Meditace Láska a Vděčnost - "naprogramuj" se na Dobro

Komplex starodávných technik

 

AllatRa