Meditace Lotosový květ - Láska a Vděčnost

Tato meditace je jednou z forem duchovní praktiky Lotosový květ. Je efektivní, účinná, velmi přínosná a srozumitelná pro všechny, kteří se "topí" v oceánu materiálních myšlenek. Tato technika bude k užitku nejen těm, kdo si chtějí udělat pořádek sami v sobě, ale také těm, kdo trpí různými nemocemi a psychickými problémy. Podstata této účinné techniky spočívá v následujících principech: Na začátku se jako obvykle soustřeďte na sluneční pleteň, představte si lotosový květ. Pokud jste o meditaci Lotosový květ ještě neslyšeli, pak se s ní můžete seznámit v tomto článku - Meditace Lotosový Květ. Takže poté, co si představíte lotosový květ, začnete ho živit silou své Lásky. Jinými slovy začnete provádět meditaci Lotosový květ. 

Když se vaše myšlenky více méně uklidní a naladíte se pozitivně, začněte si představovat, že se vaše tělo skládá z mnoha malých kuliček, atomů nebo buněk - vše závisí na vaší fantazii. Je důležité, abyste jasně viděli strukturu vašeho těla, představili si každou buňku. Když uvidíte tato seskupení, vezmete každou buňku (kuličku) zvlášť a vizuálně na ní napíšete velmi silnou duchovní formuli, která se skládá ze dvou jednoduchých slov: Láska a Vděčnost. Není důležité, jakým jazykem píšete tato slova, hlavní je jejich podstata. Prociťte každé písmenko, které myšlenkově píšete na buňku. Tento vzorec funguje na principu Svatého Grálu. Vždyť Láska a Vděčnost jsou tím jediným, co člověk může dát Bohu.

Pod ochrannou talismanu

Tímto způsobem postupně označujete zmíněnými nápisy miliardy buněk těla, a tím koncentrujete myšlenky na tyto efektivní formule a účinně uzdravujete celý organismus nejen fyzicky, ale i duševně. Buňka, na které jste zanechali tento nápis, je neustále pod vlivem této účinné formule. Je jakoby pod ochranou talismanu, pod znakem tamgy. Když tímto vzorcem zaplníte celý svůj organismus, dochází nejenom k očištění vašich myšlenek od "negativních vlivů", ale zároveň se jakoby projevuje vnitřní světlo, které vyzařuje každá z těchto buněk. Je to podobné tomu, jako by se mnoho malých žárovek rozsvítilo uvnitř vás, a to tak jasně, že ani stíny nemají kam spadnout. Při provádění této techniky je velmi důležité, abyste se zaměřili pouze na tato slova a zbavili se (úplně!) všech cizích myšlenek. Je tedy zapotřebí co nejvyšší možné koncentrace.

Meditace Lotosový květ - Láska a Vděčnost

Myšlenky a meditace

Když o něčem přemýšlíme, honí se nám hlavou různé myšlenky na různá témata, která se valí jedno přes druhé. Během meditace se tento proces samozřejmě zpomalí, ale u každého se to projevuje jinak. Někdy se stává, že se při špatném soustředění vynoří nekontrolované myšlenky někde v pozadí, a člověk začíná během meditace nepozorovaně přemýšlet o nepodstatných věcech. Nejdůležitější v této meditaci je, abyste se cílevědomě soustředili na to, aby k vám neproklouzla žádná myšlenka.

Jak myšlenka léčí aneb meditace místo pilulky

Ačkoliv se může zdát, že je tato meditace jednoduchá a trochu naivní, není to tak. Ve skutečnosti se kromě působení této silné formule díky lidské představivosti aktivuje síla myšlenky. A síla myšlenky je specifický impuls pro realizaci určitého programu nastaveného člověkem, jehož důsledky se pak projevují jak na duševním, tak i na fyzickém zdraví. A protože mnoho lidí stále lpí na Materiálnu, hromada jejich problémů, včetně psychických a fyzických, jsou především důsledkem jejich špatných myšlenek. Tato meditace je velmi užitečná nejen pro ty, kdo si chtějí udělat pořádek sami v sobě, ale také pro ty, kteří trpí různými nemocemi. Téměř 80% onemocnění je psychického původu. Čím víc člověk myslí na nemoc, tím hůře ji snáší. Někdy si lidé tak rýsují svoji nemoc, že je skoro nemožné, aby se jí pak zbavili, protože ve své hlavě udržují myšlenku, že je jejich onemocnění nevyléčitelné. Pro lidi, kteří mají slabé nervy, bude tato meditace skutečně mnohem lepším prostředkem, než všechny nejúčinnější moderní léky dohromady. Chemie ještě nikdy lidskou myšlenku nevyléčila...

Meditace Lotosový květ - Láska a Vděčnost

Text je z knihy od Anastasia Novych "Sensei z Šambaly." kniha čtvrtá". Meditaci Lotosový květ a další užitečné duchovní techniky najdete v knize Duchovní praktiky a meditace od A. Novych. Veškeré souvislosti a další nepřeberné množství důležitých informací naleznete v knize AllatRa.

AllatRa