Duchovní zkušenosti

" Duchovní zkušenosti jsou výsledkem života, v němž se tvá duchovnost musí projevovat ve všem: v myšlenkách, činech, v chování, v duchovních praktikách a v první řadě v pomoci lidem ve jménu dobra, neboť to je ta nejbližší cesta k Bohu. 

Láska člověka není marná, neboť očišťuje duši a daruje nám sílu tvoření. Modlitby a meditace nejsou nesmyslné, neboť jsou takovým blahem pro duchovní růst člověka, jakým je výživa pro plod nabírající sílu. Spoléhat se na Boha není mylné, neboť v tom je skryta skutečnost, jež nás spojuje bezprostředně s Ním.

Takže být skutečným Člověkem a opravdu se přibližovat Bohu znamená každý den stále více projevovat ve světě Světlo své duše a dosáhnout toho, aby v tomto Světle nebyl ani náznak přítomnosti stínu. Teprve tehdy budete moci projít přes Stráž a sjednotit se se skutečným Zdrojem Světla."

" Ukáže-li se čistý záblesk světla bez jakéhokoliv stínu, spojuje se s celkovým Světlem do jediného paprsku. Objeví-li se místo záblesku světla stín, čisté Světlo odstrkuje stín do jeho prostředí. Neboť místo stínu je tam, kde není Světlo. A v tom je podstata."

Doslovný přepis textu z knihy Sensei ze Šambaly - kniha 4 od A. Novych.

AllatRa