Meditace Ka - pro obnovu zdraví

Meditace Ka je prastará technika pro obnovení a dobíjení energetického těla Ka (biopole člověka). Pravidelným cvičením lze dosáhnout vynikajících výsledků. V dávném Egyptě toto učení o energetické struktuře člověka a "dobíjení" biopole předával lidem Imhotep. Meditace Ka přináší nejen okamžitý nárůst energie a pocit celistvosti, rovnováhy a síly, v celkovém důsledku, při pravidelném cvičení, obnovuje imunitu a vnitřní zdroje organizmu. Meditace Ka je zcela univerzální, obnovuje zdraví a je velmi efektivní při léčení různých onemocnění. Meditace Ka pomáhá jak při chronických onemocněních, tak při poúrazových stavech, celkem efektivně pomáhá při dětské cerebrální paréze. Dále velmi dobře pomáhá při hypertonii, hypotonii, napomáhá efektivnímu obnovení organismu po mrtvici, infarktu, protože se normalizuje také funkce cév. Ale nejdůležitější je to, že velmi dobře regeneruje imunitu člověka, odebírá přebytečné napětí a obnovuje síly.

Meditace Ka - na obnovu zdraví

Jak k meditaci přistupovat

Pro dosažení dobrých výsledků je dobré provádět meditaci alespoň dvakrát denně - ráno a večer. Velmi důležité je, aby byla prováděna také po návštěvě míst, kde se shromažďují lidé, zvláště tam, kde převládají materiální hodnoty (trhy, obchody, hromadná doprava, místa, kde se odehrávají hromadné akce..). Na takových místech se totiž biopole člověka setkává s řadou cizích biopolí a následně tak přichází o síly. Proč tomu tak je, se dozvíte v článku Astrální dvojník, energetické tělo Ka neboli biopole. Pro obnovení celistvosti biopole dochází přirozeně během spánku, proto není vhodné délku spánku zkracovat. Díky meditaci Ka je ale možné obnovit síly okamžitě, v kteroukoli denní či noční hodinu. Meditace Ka je dostupná každému člověku, který je obeznámen se základními principy meditace, například s meditací Lotosový květ. Zvláště pak je vhodná pro ty, kteří se zabývají léčením, tedy samotným medikům, a lidem, kteří se často setkávají s nemocnými. Když je člověk nemocný, je jeho Ka už narušeno. Chtě nechtě přenáší komplikace do Ka zdravého člověka. Takže včasná prevence biopole - Ka bude velmi užitečná. Snadnější je nemoci předejít, než ji pak léčit.

Meditace Ka

Posaďte se do pozice lotosu. Přiveďte se do meditativního stavu tak - uklidněte své myšlenky, postupně uvolněte nohy, břicho, hrudník, ruce, hlavu. Soustřeďte se na provádění samotné meditace. Podstata meditace Ka spočívá v tomto: uměle vyvolávejte podnět z hloubky pánve, tedy ze spodních částí vegetativního systému. A navyšujte vlnu tohoto podnětu přes vnitřní povrch kostrče, křížové kosti k pánvi, tedy ke spodním uzlinám parasympatických nervů a koňského chvostu míchy. A dál podnět vede po sympatickém a parasympatickém systému páteře nahoru do starých struktur mozku. Přitom si představte, že tento podnět jde jako elektrický proud od náboje ‚plus‘ k ‚mínusu‘. Tato, obrazně řečeno "elektrická" vlna aktivuje staré struktury mozku. A to zase způsobí odvetnou reakci Ka. Při podnícení starých struktur mozku je možné Ka cítit mnohem snáze, stává se tedy skutečnějším. Pak od hlavy rozšiřujete tuto "elektrickou" vlnu po celé vrstvě Ka, lemující celé lidské tělo ve vzdálenosti od deseti do třiceti centimetrů od kůže (u některých lidí mívá tato vrstva až padesát centimetrů). Provádíte meditaci, posíláte tedy ze spodních částí vegetativního systému, zrychlujete a zesilujete nové "elektrické" vlny do té doby, dokud se vaše pole Ka nestane pevným a stejnorodým. Je nezbytné, abyste dosáhli toho, aby to nebyly jen výplody vaší mysli nebo halucinace, ale reálné fyzické pocity.

Důležité poznámky k meditaci pro začátečníky

S meditací pracujte systematicky, tedy pravidelně, každý den. Nedejte se odradit počátečními neúspěchy. Meditace Ka není těžká, jen, pokud začínáte, můžete se cítit nezvykle, možná si budete namlouvat, že nic necítíte. Nedejte se odradit a stále to zkoušejte. Jde to. Pokud se vám nedaří navodit napětí v pánvi, jděte hlouběji do sebe, ciťte se zevnitř, zesilte koncentraci své mysli do jednoho místa. Pokud se vám to nedaří, zkuste nejprve zvládnout techniky ovládání energie čchi. Pak se vraťte k meditaci Ka. Naučte se cítit vzniklou vlnu a navyšovat ji. Jakmile se vlna zvedne a půjde po páteři nahoru, měli byste to cítit i fyzicky (třeba jako mravenčení po těle). Jakmile se vám meditace začne dařit, pocítíte své biopole, míru jeho celistvosti. Po skončení meditace se budete cítit uvolněně, svěže, odpočatě a zároveň plni vitality.

Tato meditace je převzata z knihy Duchovní praktiky a meditace od A. Novych. Veškeré souvislosti a další nepřeberné množství důležitých informací naleznete v knize AllatRa.

AllatRa