Tao, energie Po - Velká Prázdnota

Co je podstatou matérie? Například lidského těla? Prázdnota. Lidské tělo, stejně tak, jako každý jiná hmota, je ve své podstatě iluzí, kterou vytvořila myšlenka Boha. Všechny matérie jsou zrozeny z téže původní energie, jsou jen modifikované a transformované do různých vlnových stavů.  To je také příčina, proč jsou materiální vlastnosti různé. 

Lidské tělo

Z čeho je například vytvořeno lidské tělo? Všichni víme, že se skládá ze systému orgánů, orgány jsou složeny z tkání, tkáně ze skupin buněk. Buňky jsou složeny z nejjednodušších chemických prvků. Přičemž hlavní hmotnost těla , asi 98%, je tvořena kyslíkem, uhlíkem, dusíkem a vodíkem, jen 2% zaujímají ostatní chemické prvky. A co jsou chemické prvky? Molekuly, které tvoří buňky a které fungují podle svých biofyzických zákonů. Kolem těchto molekul je prázdnota. Atomy se skládají z jádra a kolem něj obíhajících elektronů, mezi kterými je prázdnota. Jádro atomu se zase skládá ze základních částic - protonů a neutronů, mezi nimiž je opět prázdno. (Na tomto místě je dobré si uvědomit, že modifikace jakéhokoliv chemického prvku se liší počtem neutronů v atomovém jádru, má tedy schopnost izotopie.) Protony a neutrony, které tvoří jádro atomu se také skládají z menších částic. Není třeba vyjmenovávat, co se dále dělí na co, v konečném výsledku končí dělení absolutní prázdnotou, ze které se všechno rodí.

Velká prázdnota - Tao, Po

Absolutní Prázdnota - energie "Po"

Prázdnota. Existuje všude - v mikrosvětě i v makrosvětě. Je to čistá energie, která se nazývá "Po"  a tvoří jednotné pole vzájemného působení všech druhů energií, a následně také matérie, která z těchto energií vzniká. Proto se říká, že Bůh je všudypřítomný. Právě impulzy energie Po vytvářejí vlny, které mění zakřivení materiálního prostoru a času. Ve své hluboké podstatě je tedy každá matérie souhrnem určitého druhu vln a existuje podle zákonů vlnové podstaty.

Velké Tao

Tato fakta nejsou nic nového, jsou to jen dobře zapomenuté staré znalosti. Skutečnost, že je matérie zrozena z velké prázdnoty, tao, byla známa již před 4000 lety indickým filosofům a před 2500 lety čínským mudrcům.  Je zajímavé přečíst si jejich traktáty. Například čínští mudrcové si tuto prázdnotu - tedy Tao představují jako hladký povrch jezera při úplném bezvětří. Částice matérie, která vznikne z prázdnoty, je srovnávána se zčeřením hladiny jezera pod vlivem větru. V daném výkladu je onen "vítr" božská podstata - myšlenka Boha, prostřednictvím které On vše vytváří a ničí. A právě naše Duše je součástí této mocné síly, která může ovládat prvotní energii Po. Takže pokud člověk svým vědomím postihne svoji duši a spojí se s ní do jednoho celku, jeho možnosti budou neomezené, stejně jako jeho poznání.

Velká Prázdnota, Tao, energie Po

Frekvence vnímání

Jestliže je tedy celý svět iluzí, proč to všechno tak reálně cítíme? Vždyť si to můžeme ověřit pomocí svých smyslových orgánů, že například tento klacek je tento klacek, a nikoliv iluze a prázdnota. Je to tak proto, že náš mozek je již od narození nastaven na frekvenci vnímání této reality. To ovšem neznamená, že jsou jeho možnosti touto frekvencí omezeny! V mozku jsou zavedeny různé programy, a pokud člověk změní frekvenci vnímání, pak se změní i celý okolní svět. Náš mozek funguje jako informační a řídící zařízení, jehož jazykem je frekvence. Při změně stavu vědomí, například při meditacích, duchovních praktikách, se mění také frekvence impulzů,  což vyvolává celkovou změnu molekulární struktury organismu. Člověk se naladí na zcela jinou frekvenci reality, a proto vnímá "teto svět" jako nejnižší iluzi.

Vnímání na frekvenci materiálního světa

Člověk, který uvízl v matérii, je upnutý na materiálním světě myšlenek, je ve svém vnímání velmi omezený. Dostává informaci o okolním světě skrze svůj mozek, jenž se od narození nachází na určité frekvenci vnímání, která je vlastní materiální podstatě. Následně tento mozek, jako u každého jiného zvířete, vnímá informace prostřednictvím smyslových orgánů,. I když je člověk obklopen obrovským množstvím elektromagnetických vibrací, frekvencí nejrozmanitějších charakteristik a parametrů, on vnímá pouze malinkou kapku ze vší této mnohotvárnosti. Základní informace u něj procházejí skrze vizuální kanál, jehož viditelné pole spektra tvoří elektromagnetické vlny s délkou od 400 do 700 nanometrů. Všechno, co je za hranicemi tohoto spektra, člověk nevidí, následně se v jeho mozku neodráží realita, která leží za tímto rozsahem. To stejné platí i o zvuku, který člověk slyší v rozsahu od 20 hertzů do 18 kilohertzů.

Velká Prázdnota - možnosti poznání

Meditace a duchovní praktiky tedy člověku otevírají zcela jiný, pravý svět Boha. Výsledkem je pak nový stupeň dozrávání jeho duše. Člověk je velmi zajímavý tvor. Rodí se jako zvíře, ale během jednoho života jej může síla myšlenky proměnit na Bytost, která se přibližuje Bohu. A ta nejúžasnější věc je, že je mu dána svoboda volby při svém individuálním rozvoji... Síla Myšlenky je skutečně jedinečný výtvor Boha. Existuje jedno staré pořekadlo, které bylo napsáno ještě sanskrtem:

"Bůh spí v kamenech,
probouzí se v rostlinách,
pohybuje se ve zvířatech
A ... myslí v člověku."

Text článku pochází z knihy Sensei ze Šambaly - kniha první, od Anastasie Novych.

AllatRa