Kde je tvůj poklad, tam bude tvé srdce

Duch Svatý, Láska k Bohu, duchovní cesta, probuzení Duše, stříbrná nit, stát se andělem, osvícení, nirvána, spása Duše - tyto pojmy nesouvisí pouze s těmi, kdo vyznávají některé z náboženství. Tyto pojmy souvisí s úplně každým člověkem na této zemi. A jsou přímo životně důležité. Vždyť každý má Duši a ducha, díky nimž se může stát nesmrtelným Andělem. A není na tom nic divného či nepřirozeného. Naopak! Je to ta nejpřirozenější věc! Duchovní cesta není cestou bláznů či pomatenců. Duchovní cesta je cestou probouzejících se.



Znalosti o duchovní cestě byly dříve mezi lidmi známy. Naši pradávní předkové je znali. Věděli o Bohu, o Duši, reinkarnaci, o soudu, který čeká každou lidskou duši po smrti těla. Znali smysl života, žili s Bohem. Proč tak nežijeme i my? V čem jsme jiní? Proč se mezi lidmi propagují a upevňují hodnoty odporující naší duchovní přirozenosti? Proč žijeme konzumem, odvráceni od Boha i Duše? A proč jsou lidé, jdoucí po duchovní cestě, oslavujíc přitom Boha, tak často označováni jako "pánbíčkáři či sektáři"? Je snad Bůh náboženstvím nebo sektou? Bůh stvořil vše, je nade vším! Bůh není žádné náboženství, není to lidská organizace! Bůh není žádný starodávný pojem, nezapadající do dnešní "moderní doby". Je mnohem více aktuální než my a všechny naše organizace dohromady. Bůh je Věčnost! Všechno hmotné zanikne, On zůstane! Bůh je Stvořitel a je Jeden Jediný pro všechny. To, že mu lidé dávají různá jména a dokonce se mezi sebou kvůli těmto jménům zabíjí, to je věc lidí, je to nepochopení těch, kteří skutečně nespočívají v Bohu. Vždyť Bůh je Láska! A kdo je s Ním, v Něm, nemůže produkovat žádné zlo. Mluvil o tom Ježíš a všichni proroci!

Bůh je Láska. Celé jeho Dílo je ve své přirozenosti dokonalé a nádherné. Bůh stvořil tento svět, aby zde lidské duše mohly dozrávat a vrátily se Domů, do Jeho světa. Když je Bůh Láska, proč tedy kolem sebe vidíme tolik zla? Odkud pochází zlo? Zlo je výplodem lidské mysli odvrácené od Boha. Když člověk spočívá v Boží Lásce, je nemožné, aby škodil, záviděl, působil utrpení a bolest jiným bytostem. Kdo miluje Boha, neubližuje. Kdo miluje Boha, ten se probouzí a uzdravuje. Kdyby lidé milovali Boha, byl by tento svět podobný ráji!

Bůh dal člověku Duši, ducha a také právo svobodné volby. Kde je tvůj poklad, tam bude tvé srdce. Pokud je poklad člověka ve hmotě (dává-li svou pozornost a životní sílu do hromadění majetku, dosahování postavení, oblažování svého ega a těla atd.) - jeho srdce po smrti přijde tam, kam přijde každá hmota. Díky svobodné volbě, do které nezasahuje dokonce ani sám Stvořitel, si člověk může tuto cestu, tento osud zvolit. Je to jeho právo. Pokud je poklad člověka v Nebi (pokud touží po Bohu a miluje Jej, probouzí svou Duši, pěstuje dobré myšlenky, slova a skutky, jde po duchovní cestě, žije pro druhé a jedná podle Svědomí), pak jeho srdce přijde také tam - do Nebe. Člověk se může stát Andělem. Zvolit tuto cestu je také svobodná volba.



Na co se díváš - to dostáváš.
Čemu věnuješ pozornost - to získáváš.
Čím žiješ - tím se staneš.


Více informací o duchovní cestě se nachází v knize AllatRa, která obnovuje duchovní Znalosti o lidské podstatě, smyslu jeho existence a možnosti spasit svou Duši a stát se nesmrtelnou bytostí ve světě, kde neexistuje utrpení.

Ve světě Boha.