Jak změnit svět

Všichni lidé jsou obyčejní, složeni z jednoho a toho samého materiálu. Ale v souvislosti s osobní volbou se jeden stane Hitlerem a jiný zase Buddhou. Takže pokud chceš žít v lepší společnosti, začni v první řadě se změnou u sebe, staň se Člověkem. Pohlédni dovnitř sebe, zamysli se, kvůli čemu žiješ v tomto světě, kdo ve skutečnosti jsi. Pohlédni čistým pohledem na okolní svět, bez clony Ahrimana - Systému. Starej se o čistotu svých myšlenek. Vyměň své pomlouvání za pochvaly, místo závisti se upřímně zaraduj z úspěchů jiného člověka, místo povrchních zlých hodnocení raději jdi a udělej pro jiného nějaký dobrý skutek, jen tak, mlčky, nezištně. Místo toho, abychom přáli druhému něco špatného a toužili po jeho smrti, se s ním raději rozdělte o kousek svého chleba, přisedněte si k němu a promluvte si s ním o tom, co má každý na srdci, o životě, o Lásce, o Bohu.

Pusť paprsky svého dobra do světa, poděl se o čisté poznatky a mnohé duše se zahřejí jejich teplem. Hledíš a z jedné klidně i malé vaší jiskřičky vzplanou dvě. A tam, kde jsou dvě, objeví se i třetí. A bude-li takových jiskřiček hodně, rozhoří se skutečný plamen. Takže jeden člověk může vykonat velmi mnoho užitečného a dobrého! Ani si nedokáže představit, nakolik rozsáhlé budou jeho skutky a nakolik významná bude jeho práce vůči Bohu pro blaho vlastní duše. Snaž se pochopit, že kromě tebe jsou i jiní lidé, kteří chtějí stejně jako ty žít šťastně. Vždyť každý člověk, ať by byl sebehorší, má duši, i když třeba umlčenou, znetvořenou, ale má. A duše prahne po světlu, dobru, štěstí, radosti. Pokud odhodíme všechny zvyklosti a hlouposti, které nám vnucuje náš Materiální princip, a odhalíme duchovní kvality, budeme jednat tak, aby v naší společnosti převládalo duchovno, žádná sféra Lucifera nás nezastaví před duchovním průlomem, a tedy postoupení na vyšší stupeň rozvoje. Všechno je v rukou lidí samotných!

Pokud by se všichni lidé na světě ve stejnou dobu alespoň dvakrát denně modlili za dobro a blaho všeho lidstva… ne za sebe, ale za ostatní. Každý se může modlit ke svému Bohu. V podstatě je jen jediný Bůh a lidské duše také usilují o stejnou věc. V případě, že jste ateisté, popřejte v tuto dobu upřímně, z celého srdce všem lidem dobro a štěstí. Kdo umí provádět meditace, ať medituje s čistým pocitem radosti a přeje všem dobro a hodně Lásky. Důležité je, aby to všechno probíhalo ve stejnou dobu, alespoň jeden allat denně, což znamená 12 minut, v takovém případě vám můžu zaručit, že v průběhu následujících tří allatů, jinak řečeno 36 minut na světě nezemře žádný člověk.

Video: Každodenní společná meditace

Pokud se synchronizuje duchovní vzestup lidí, můžeme skutečně ovlivnit nejen sjednocení společnosti na duchovním základu, ale i na celý svět! Více než to, pokud by lidé na celém světě alespoň dvakrát denně během 12 minut vysílali tento pozitivní impuls do vnějšího světa, svět by se mohl rychle změnit k lepšímu. A příroda by začala být k lidstvu mnohem shovívavější... V dnešní době lidé prožívají den tak, že ze sebe vydávají velké množství negativa – zlo, nenávist, touhu po pomstě. To nejsou jenom pouhé psychické emoce, je to především destruktivní ničivá energie. Všechno je v rukou lidí, zvláště teď, když se blíží období, ve kterém se ocitneme na Křižovatce.

Úryvky z knih AllatRa a Sensei ze Šambaly, kniha čtvrtá